dimarts, 24 de novembre del 2015

COMENTARI D'UN FRAGMANENT DE PEL·LÍCULA.

Pel·lícula 1: Citizen Kane




Citizen Kane (Ciutadà Kane) és una pel·lícula en què el periodista Jerry Thomson busca tots els mitjans per narrar la vida de Charles Foster després de la seva mort.

Aquest fragment és una escena on hi veiem la discussió del protagonista i la seva dona. La primera presa filmada en pla detall del diari ens mostra la causa dels fets. El picat constant en la figura femenina ajaguda i el contrapicat en l'home, puntualitzen la importància de cada un d'ells en un marc escènic comú. Els  plans mitjos dels dos personatges es van combinant, excepte un moviment lliure de càmera en el moment en què ell agafa el que li entrega el noi que ha trucat a la porta i torna per obrir el sobre. La il·luminació prové dels grans finestrals i d'una suposada llum artificial de l'estança.

Destaca la rapidesa del muntatge per tal de crear tensió en l'escena. Hi ha un petit tràveling ascendent quan el protagonista s'acosta a la dona, fet que causa la petitesa d'ella. Per últim, l'ombra que provoca la figura masculina en la seva muller, deixa ben clar qui és el personatge autoritari, qui mana.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada