dilluns, 14 de desembre del 2015

WORLD PRESS PHOTO




L'exposició World Press Photo 2015 va mostrar-se fins el passat cap de setmana al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Les fotografies van aconseguir endinsar-nos en un altre món. La majoria d'elles van ser trobades però també n'hi havia alguna en què l'autor confessava que havia estat preparada com, per exemple, la primera amb què ens vam topar: la fotografia d'una parella homosexual.

Moltes de les fotografies, de guerres o conflictes a Israel o al Marroc, exposen una realitat que vol ser criticada pel fotògraf. Van impactar-me totes aquelles relacionades amb morts o amb el moment anterior a la defunció, com la fotografia d'un home condemnat a pena de mort.

Just en el moment en què començava a conscienciar-me de la temàtica de l'exposició, va sorprendre'm veure fotografies completament diferents: animals i futbolistes. També n'hi havia d'emotives com la d'un nen xiuxiuejant a cau d'orella de l'altre després d'haver compartit la xocolata que havia rebut com a regal del seu aniversari.

Personalment, opino que és una exposició ben trobada pel missatge que volen transmetre les fotografies, més que per la bellesa d'aquestes. He d'afegir que les explicacions que acompanyaven les imatges van donar un sentit a allò que vèiem; no hauria estat el mateix observar certes fotografies sense saber què eren i què simbolitzaven.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada